Pystit parhaille ideoille

VR-konsernin Vuoden parhaat -ideagaalassa oli tänä vuonna ennätykselliset 120 osallistujaa. Neljännen kerran järjestetyn ideagaalan kolme päätarkoitusta ovat:

1. Parhaista ideoista ja aktiivisuudesta palkitseminen
Voittajat saivat rahapalkinnot ja Kivimies-pystit. Myös kutsu ideagaalaan on osa palkitsemista.

2. PR/Markkinointitilaisuus
Tulokset tiivistettynä johdolle ja muille ideatoiminnan vastuuhenkilöille.

3. Verkostoituminen
Ideat kehiin -sivuston osallistujat tutustuvat ja näkevät toisensa ”livenä”, eivät pelkästään sivustolla virtuaaliympäristössä.

Uudistunut ideagaala innosti osallistujia

Tänä vuonna kuukauden ideoista tehdyt esittelyvideot valloittivat ja liikuttivat yleisöä ideagaalassa.

Oma henkilökuntamme kuvasi ja tuotti 48 videota eri työpaikoilla ympäri Suomea. Mainostoimisto koosti massiivisesta materiaalista tiivistetyt esittelyt ideoiden meille tuomista hyödyistä.

Uskon, että videot kertovat tehokkaasti, millaisia ideoita kaivataan ja kuinka kyseenalaistamalla totuttuja toimintatapoja saadaan tehtyä asioita fiksummalla tavalla.

Tavoitteenamme on tehdä ideagaalasta sydämellinen ja lämmin. Tilaisuus, jonne haluaa tulla aina uudelleen.

 

Ideagaala viestii kulttuurimuutoksesta

Tilaisuuden avasi tuttuun tapaan toimitusjohtaja Mikael Aro. Hän otti puheessaan esille kulttuurimuutoksen tärkeyden. Emme pärjää kilpailussa pelkästään säästämällä, vaan meidän pitää saada aikaan kasvua tekemällä asioita toisin.

Meidän pitää oppia tekemään asioita uudella ja erilaisella tavalla: ottamaan hallitusti riskejä, uudistumaan ja oppimaan virheistämme. Energisoivassa ympäristössä innostumme asioiden tutkimisesta ja kokeilemisesta.

Puhujavieraaksi pyydetty Aalto-yliopiston yli-innovaatioaktivisti Anssi Tuulenmäki puhui kokeilukulttuurista, jossa tavoitellaan mahdollisimman nopeita ja edullisia kokeiluja.

Tuulenmäki painotti, että vasta kokeilemalla päästään konkreettisesti näkemään, mikä idean toteutustapa on paras. Kokeilukulttuurin merkitystä havainnollistaa myös Sitran video.

Olemme VR:llä kulttuurinmuutoksessa jo hyvässä vauhdissa. Tuloksia on jo nähtävissä – kuten ideagaalassa koimme.

Avainsanat: Palkitseminen, Idea