Esimiehen uudenvuodenlupaus

Hyvä uudenvuodenlupaus on kohtuullinen ja realistinen. Sille voi myös asettaa aikataulun. 

Samaan tapaan neuvoimme VR-konsernin esimiehiä miettimään esimiestyönsä kehittämiseen liittyvää esimieslupausta vuodelle 2015.

Olemme tehneet muutaman viime vuoden aikana isoja panostuksia esimiestyön kehittämiseen uudistamalla esimiesrakenteita ja panostamalla esimiesrekrytoineihin sekä -valmennuksiin.

Panostukset huipentuivat viime vuoden aikana läpivietyyn projektiin, jonka tuloksena VR:läinen johtaminen ja odotukset esimiestyölle kiteytettiin menestyvän esimiestyön malliksi.

Lanseerasimme menestyvän esimiestyön mallin syksyn johtoryhmäpäivillä, ja jokainen VR:läinen pääsi tutustumaan siihen syksyn henkilöstötutkimuksessa.

Tutkimuksen esimiestyötä koskevat kysymykset oli jäsennetty uuden mallimme mukaan. Lisäksi jokainen esimies sai tutkimuksen tuloksena esimiesraportin ja -indeksin, joka mittaa esimiestyössä onnistumista.

Lupaukset osaksi arjen esimiestyötä

Halusimme varmistaa, että tutkimuksen tulokset hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla.

Normaalien purkutilaisuuksien ja keskustelujen lisäksi jokainen esimies antaa omaa työtään kehittävän esimieslupauksen vuodelle 2015, saamaansa palautteeseen ja menestyvän esimiestyön malliin pohjautuen.

Lupaus käydään läpi oman esimiehen kanssa ja samassa yhteydessä sovitaan, miten lupaus toteutuu osana arjen esimiestyötä.

Lupaus on myös osa kehityskeskusteluja; esimiehen omaa ja alaisen kanssa käymää keskustelua.

Jokaisen esimiehen vastuulla on varmistaa, että lupaus toteutuu vuoden 2015 aikana.

Osa esimiehistämme on jo antanut lupauksena ja julkistanut ne esimiespäivillä, videotervehdyksenä, suullisesti työyhteisössä tai kehityskeskusteluissa.

On hienoa seurata, kuinka hyviä ja konkreettisia – arjen käytäntöihin vaikuttavia – esimieslupauksia on annettu!
 


 

Vuosi vaihtui, lupauksia lunastettiin

Vuodenvaihteeseen liittyy lupausten antaminen. Ihmiset asettavat itselleen tavoitteita, joita haluavat omalla kohdallaan edistää.

Liisan seikkailut Ihmemaassa -kirjassa todetaan: ”Jos et tiedä, mihin olet menossa, niin mikä tahansa tie vie sinne.”

Asetetuilla tavoitteilla on tärkeä tehtävä. Ne ohjaavat niin yksilöiden kuin yritystenkin tekemistä. Näin kuljetaan haluttua tietä eikä haahuilla ympäriinsä päämäärättömästi.

VR Group antoi muutama vuosi sitten viisi ympäristölupausta, jotka se lupasi lunastaa vuoden 2020 loppuun mennessä.  Ympäristölupaukset ohjaavat meitä pitkäjänteiseen toimintaan.

Lupauksia annettiin…

Ympäristölupauksista kaksi on kohdistettu ilmastonmuutoksen hillintään – tavoitteena on parantaa junaliikenteen energiatehokkuutta 20 prosenttia ja nostaa uusiutuvan energian osuus koko konsernissa yli 60 prosenttiin.

Yksi lupaus liittyy maaperän pilaantumisen estämiseen ja siistin ympäristön vaalimiseen. Tavoitteena on, ettei kemikaalien käsittelyssä ja vaarallisten aineiden kuljetuksissa satu merkittäviä maaperän pilaantumista aiheuttavia vuotoja.

Neljäs lupaus käsittelee jätehuoltoa ja kierrätystä. Tavoitteena on, että kaatopaikalle joutuvan jätteen osuus jätteen kokonaismäärästä on alle 15 %.

Viidentenä lupauksena VR Group haluaa olla vihrein valinta – ympäristöystävällisin matkustuksen ja kuljettamisen kumppani asiakkaille ja yhteiskunnalle. Tämän tavoitteen saavuttamista mitataan asiakastutkimusten avulla.

…ja lupauksia lunastettiin

Lupausten lunastamiseen on vielä paljon aikaa jäljellä, mutta on tärkeää vähän väliä tarkastella, että olemme oikealla tiellä ja menossa oikeaan suuntaan.

Energiatehokkuudessa on ollut hyvää kehitystä etenkin tavarajunaliikenteessä, jossa sähkövedon osuus ja junapainot ovat kasvaneet lupaavasti.

Koko junaliikenteen osalta tehokkuuden parantaminen jatkuu aloitetussa energiahankkeessa. Energiahankkeessa tarkastellaan liikennerakennetta ja liikenteen ohjausta. Lisäksi siinä valmistellaan veturinkuljettajan ajamista tukevan älyteknologian käyttöönottoa.

Vaarallisten aineiden kuljetukset ovat pääosin kulkeneet mallikkaasti. Turun ratapihalla typpihappovuoto aiheutti loppuvuodesta laajamittaisen hälytyksen, mutta varsinainen vuoto osoittautui onneksi vain muutamaksi litraksi.

Jätehuollon ja kierrätyksen osalta kuluneena vuotena otettiin aimo loikka eteenpäin, kun Vantaan uusi jätevoimala käynnistyi ja pääkaupunkiseudun sekajätteet poltetaan energiaksi. Helsingin varikolla tehtiin myös muutoksia jätteen lajitteluun sekajätteen vähentämiseksi.

Kulunut vuosi oli ympäristölupausten osalta oivallinen. Jos oli Liisa Ihmemaassa hieman hämillään omasta suunnastaan, on se VR Groupissa hyvin selvillä. Tästä on hyvä jatkaa!

Talvi tuli!

Heräsin aamulla, katsoin ulos ja ajattelin, että tänään on tulossa kiireinen päivä töissä. Ulkona oli sellainen myräkkä. Näytti siltä, että se vaikuttaisi junien kulkuun.

Aihe on herkimmästä päästä ja koskettaa niin matkustajia kuin henkilökuntaa junissa. Avaan hieman työnkulkuamme ja sitä prosessia, joka lähtee käyntiin, kun juna kulkee aikataulusta jäljessä.

Mitä konduktöörit tekevät, kun juna on myöhässä:

  • Toteamme, paljonko olemme myöhässä aikataulusta
  • Otamme selvää, mihin matkustajilla on vaihtoyhteyksiä, esimerkiksi Tampereelta Jyväskylään, Poriin tai Turkuun
  • Soitamme ja ilmoitamme operaatiokeskukseen, kuinka paljon olemme myöhässä ja kerromme, mihin suuntaan on vaihtomatkustajia
  • Operaatiokeskus on yhteydessä liikenteenohjaajaan. Hän antaa junille luvan jatkaa matkaa opasteiden avulla sekä kääntää vaihteet niin, että menemme oikeaan suuntaan
  • Yhdessä he tekevät päätöksen siitä, mitkä junat odottavat vaihtomatkustajia
  • Tämä päätös kerrotaan sitten junan konduktöörille, ja me toimimme saamamme ohjeen mukaisesti. Kerromme matkustajille junassa, miten heidän jatkoyhteytensä on hoidettu
  • Jos sattuu niin, että junassa on teknistä vikaa, saamme operaatiokeskuksesta ohjeet siihen, miten matkustajien matka jatkuu. Se voi jatkua esimerkiksi toisella junalla tai bussilla riippuen siitä, olemmeko lähellä asemaa vai keskellä korpea

Mitä matkustaja voi tehdä:

  • Kertoa lipun tarkistuksen yhteydessä, jos hänellä on vaihtoyhteys esimerkiksi Tampereelta. Tieto ei lue valmiiksi kaikissa lipuissa, esimerkiksi mobiililipussa
  • Poikkeustilanteessa on syytä olla valppaana. Esimerkiksi korvakuulokkeet kannattaa poistaa korvilta, jotta kuulee jatkoyhteyksiä koskevat kuulutukset ja kaiken muun tärkeän informaation

Siitä matkustajat voivat olla varmoja, että määränpäähän päästään kyllä aina, tavalla tai toisella. Toki matkassa voi mennä hetki, ja aina ei ehkä onnistuta aikataulussa.

Mutta sitä varten olemme junissa: voidaksemme auttaa ja järjestää kaikille turvallisen matkan kotiin.

Täyttä höyryä vaihtoon

Vaihto-oppilas -ohjelma: Kunnon kalustolla Kouvolassa from VR Group on Vimeo.

Vietin kaksi ikimuistettavaa päivää työkaverini kanssa Kouvolan varikolla tutustumassa veturiasentajan työhön. Arvostukseni asentajien tekemää työtä kohtaan nousi entisestään. Veturiasentajan työssä tarvitaan laajaa osaamista ja saumatonta yhteistyötä.

Sain hyvän yleiskuvan Kouvolan varikon toiminnasta aina vetureiden siirtämisestä ja tankkauksesta ajovalmiushuollon toimenpiteisiin. Erityisen hienoa oli päästä veturin kyytiin ja kurkistaa, mitä veturin alla oikeastaan on. Sattumalta Kouvolan varikolla käynnisteltiin höyryveturia, mikä toi varikon veturipihalle oman nostalgisen tunnelmansa.

VR Groupin vaihto-oppilasohjelma on järjestetty kolmena vuotena. Vaihtopaikkoja on 35, joista jokainen vastaanottaa kaksi oppilasta kahdeksi päiväksi. 70 vaihto-oppilasta valitaan tasapuolisesti arvonnalla hakijoiden joukosta. Kiinnostusta vaihtoon on runsaasti, ja hakijoita onkin moninkertainen määrä vaihtopaikkoihin nähden.

Innovaatioiden junailijat

Vaihdossa pyritään molemminpuoliseen hyötyyn, ja minäkin sain mahdollisuuden keskustella VR:n innovaatiotoiminnasta Kouvolan varikon henkilöstön kanssa. Sain hyviä vinkkejä innovaatiotoiminnan kehittämiseen – ja toivottavasti innostin muutaman uuden ideoijan mukaan.

Toimin myös isäntänä, kun kaksi vaihto-oppilasta (innovaatioiden junailijaa) tutustui innovaatioprosessin kehittämisen arkeen Helsingissä VR:n pääkonttorilla. Toisen vaihto-oppilaan kanssa kävimme innostamassa ja kouluttamassa Pieksämäen esimiehiä mukaan innovaatiotoimintaan. Toisen vaihto-oppilaan kanssa järjestimme kehittämistilaisuuden eri liiketoimintojen innovaatiotoiminnan vastuuhenkilöille.

Suorituskykyä hyvällä yhteistyöllä

Virpi Turkulaisen (2008) tutkimus osoittaa, että organisaation suorituskykyyn voidaan vaikuttaa johtamalla ja ohjaamalla yhteistyötä. Tutkimuksen mukaan hyvällä yhteistyöllä on vaikutusta kustannustehokkuuteen, laatuun, läpimenoaikaan, tuotannon oikea-aikaisuuteen ja joustavuuteen sekä tuotannon määrässä että suunnittelussa.

VR Groupin yhteistyön tarpeet ovat mittavat, kun panostetaan uusien tuotantoteknologioiden kehittämiseen ja tuotteiden räätälöintiin asiakastarpeiden mukaan. Monien muiden yhteistyömuotojen joukossa VR Groupin vaihto-oppilasohjelma on pitkäjänteisellä ja kiinnostavalla tavalla luonut edellytyksiä paremmalle yhteistyölle.

VR Groupin vaihto-ohjelman tarkoituksena on ollut rakentaa yhteishenkeä, parempaa palvelua ja työnantajakuvaa. Vaihto-oppilasohjelma on hieno tapa tutustua erilaisiin työtehtäviin.

1