Närtrafikens prissättning förnyas i januari

12.01.2015 14:11 Aktuellt

• VR förnyar prissättningen för närtrafiken i januari. Biljetter är i alltid billigast då de köps i förväg.
• Studerande får ett nytt erbjudande på periodbiljetter. Övriga period- och seriebiljetter fås för samma pris som tidigare via webbshopen www.vr.fi

Tågbiljetter alltid billigast före resan

Det blir ändringar i priserna för vissa resor inom när- och zontrafiken fr.o.m. den 14 januari. Period- och seriebiljetter fås för samma pris som tidigare via VR:s webbshop www.vr.fi. Priser för vissa biljetter förblir oförändrade, priserna för en del biljetter höjs måttligt, i genomsnitt cirka en procent. Orsaken till prishöjningen är en allmän höjning av kostnadsnivån.

Tågbiljetter är i fortsättningen alltid billigast då de köps före resan. För att underlätta köpet av biljetter i förväg kommer VR under våren att lägga till biljettautomater till alla stationer inom zontrafikområdet.

Fler rabatter och förmåner för studerande

Studerande får periodbiljetter till VR:s zontrafik till ett helt nytt rabatterat pris. Studerande får 25 procent rabatt på priset för vuxna för närtrafikens periodbiljetter. Erbjudandet gäller 7.1–2.2. Till exempel med en 30 dagars periodbiljett blir en resa inom närtrafiken från Helsingfors till Riihimäki att kosta endast 3,50 euro för en studerande. Erbjudandet på periodbiljetter hittas i VR:s webbshop www.vr.fi.
Studerande får nya förmåner även inom fjärrtrafiken.

Mer information www.vr.fi

Related to: Matkustajaliikenne

Nyhetsarkiv